Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος - BasketBall Academy


Αγαπητοί φίλοι συνεχίζοντας για 23η χρονιά την λειτουργια της Ακαδημίας Μπάσκετ αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήουμε για την εμπιστοσύνη σας, που ανέδειξαν την BASKET BALL ACADEMY σε πρωτοπόρο αθλητικό θεσμό στα Γιαννιτσά. Συνεχίζουμε και φέτος, ανανεωμένοι, με μεγάλες επιτυχίες, με περισσότερες γνώσεις και μεγαλύτερη πείρα, την προσπάθεια να προσφέρουμε στα παιδιά άθληση, ψυχαγωγία και όσο περισσότερο και καλύτερο μπάσκετ μπορούμε. Πιστεύουμε ότι μέσα από τον Αθλητισμό μπορούν να αναπτυχθούν τα σωματικά και ψυχικά χαρίσματα των νέων και να καλλιεργήθούν οι αξίες της ανταγωνιστηκότητας και της ευγενούς άμιλλας, της υγιεινής ζωής και της κοινωνικότητας. Έχουμε την πεποίθηση ότι η "Basket Ball Academy" συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων. Να σημειωθεί τέλος ότι τα απιδιά της Ακαδημίας συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα, τουρνουά και φιλικά παιχνίδια, λαμβάνουν μέρος σε εκδρομές για φιλικά παιχνίδα και παρακολούθηση αγώνων σπουδαίων ομάδων, αλλά και σε άλλες αθλητικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις που γίνονται σε τοπικό αλλά και σε Πανελλήνιο επίπεδο.

22 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ


Με την πρωτοβουλία του Γ.Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ να ιδρύσει το 1995 την Ακαδημία Μπάσκετ, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό στο χώρο του αθλήματος, που να απευθύνεται στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Σήμερα, είκοσι δυο χρόνια μετά, κάνοντας τον απολογισμό μιας μακράς και δημιουργικής πορείας, μπορούμε να πούμε ότι  προσπάθεια αυτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς όλα αυτά τα χρόνια που πέρασας, εκατοντάδες παιδιά <<μυήθηκαν>>, μέσα από την Ακαδημία, στα μυστικά του μπάσκετ και <<γεύτηκαν>> την συναρπαστική γοητεία του αθλήματος. Όλα αυτά τα χρόνια οι αγωνιστηκές επιτυχίες του Συλλόγου δεν ήταν λίγες, με αποκορύφωση την άνοδο τοπυ τμήματος στην Γ' Εθνική Κατηγορία, αποτελούμενο και από αθλητές που βγήκαν από τα σπλάχνα της Ακαδημίας. Αντίστοιχη πορεία έχουν και τα μικρότερα αγωνιστηκά τμήματα (παιδικά, παμπαίδων μίνι, προμίνι) φέρνοντας και αυτά με την σειρά τους διακρίσεις στην Ακαδημία. Εξάλλου πολλοί αθλητές της Ακαδημίας μας, σήμερα αγωνίζονται σε γνωστούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης, όπως π.χ. στον ΠΑΟΚ, στην ΜΕΝΤ, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στη ΧΑΝΘ κ.α. Παράλληλα, από την Ακαδημία παρέχεται ιατρική παρακολούθηση όλων των αθλητών μας & συνεργασία με διαιτολόγο / διατροφολόγο.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Στα πλαίσια ενός πλήρους και οργανωμένου προγράμματος για τους αθλητές της η ακαδημία Giannitsa Basketball Academy συνεργάζεται με διακεκριμένους επιστήμονες από την πόλη μας για την καλύτερη και πληρέστερη ιατρική παρακολούθησή τους.
Στράτος Γεωργόπουλος, Ορθοπαιδικός Χειρούργος
Σοφία Τσιτσιγιά, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ιορδανίδου Βεσελίνα, Κλινικός Ψυχολόγος